Wat is Sportrevalidatie?

Sportrevalidatie is bedoeld voor mensen die tijdens het sporten of op een andere manier geblesseerd zijn geraakt en hun sportbeoefening zo snel mogelijk willen hervatten. Daarnaast adviseren wij u ook in blessurepreventie voor sporters met een bepaald doel of mensen die nog niet sporten maar dit graag willen gaan doen. Hoe kunt u zich zo goed mogelijk voorbereiden op uw sportieve doel, zonder geblesseerd te raken? Ook kunnen de principes uit de sportrevalidatie worden toegepast om mensen met acute en chronische aandoeningen te helpen in het verbeteren van hun bewegingsmogelijkheden.

De fysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Hij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Als u één van deze klachten heeft, laat dan een screening doen. Dat kan zonder verwijzing. Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen we hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste behandeling heeft u duidelijkheid over hoe uw behandelplan eruit zal zien.

Wilt u meer informatie of uw klacht een indicatie is voor sportrevalidatie? Vraag het de fysiotherapeut.

Voor revalidatie bij golf en hockey kunt u terecht bij:

Niels van Heemskerk

Voor revalidatie bij hardlopen kunt u terecht bij:

Martin van Tol

Voor revalidatie bij contactsporten kunt u terecht bij:

Voor revalidatie bij tennis en voetbal kunt u terecht bij:

Martin van Tol


Direct online een afspraak maken? Bel nu

FYSIO IJBURG

Eva Besnyöstraat 29
1087 KR Amsterdam
Praktijk nr. (AGB): 04-018090
020-416 02 00 / info@fysioijburg.nl

Openingstijden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord

© 2015 - 2021 Fysio IJburg | Disclaimer | Website: Voorloper.com | Ontwerp: MVDP

© 2015 - 2021 Fysio IJburg
Disclaimer

Website: Voorloper.com
Ontwerp: MVDP