Wat is Echografie?

Echografie ofwel MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), is een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en gereflecteerd worden op een beeldscherm. Een bekende echo is een echo die wordt gemaakt bij een zwangerschap. Via een echo kunnen echter ook spieren, pezen, gewrichten en banden in beeld worden gebracht.

Waarom fysiotherapeutische echografie?

Het gebruik van echografie bij Fysio IJburg heeft als doel visueel inzicht te krijgen in de klacht van de patiënt. Onder meer irritaties van pezen, zoals afwijkingen aan de achillespees, elleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder) kunnen in beeld gebracht worden. Hierdoor kan de therapeut nauwkeurig de actualiteit vaststellen van de klacht en kan het behandelplan worden gemaakt of aangepast. Ook kan het genezingsproces met behulp van echografie in beeld gebracht worden waardoor de effectiviteit van de behandeling in de gaten gehouden kan worden. Indien van toepassing zullen wij professioneel overleg hebben met huisarts of specialist over de bevindingen.

Het onderzoek

Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. U kunt tijdens het onderzoek meekijken. Als de behandelaar het onderzoek uitvoert, ziet u de dynamische beelden. Dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI welke slechts statische beelden opleveren. De behandelaar kan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden die hij ziet.

Kosten

Echografie wordt buiten de reguliere behandeling fysiotherapie uitgevoerd. De kosten zijn 20 euro per indicatie. Als u lid bent van health center Life and Kicking is er geen eigen bijdrage.

Als u één van deze klachten heeft, laat dan een screening doen. Dat kan zonder verwijzing. Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen we hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste behandeling heeft u duidelijkheid over hoe uw behandelplan eruit zal zien.

Wilt u meer informatie of uw klacht een indicatie is voor echografie? Vraag het de fysiotherapeut.

U kunt terecht bij:

Martin van Tol
Direct online een afspraak maken? Bel nu

FYSIO IJBURG

Eva Besnyöstraat 29
1087 KR Amsterdam
Praktijk nr. (AGB): 04-018090
020-416 02 00 / info@fysioijburg.nl

Openingstijden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord

© 2015 - 2021 Fysio IJburg | Disclaimer | Website: Voorloper.com | Ontwerp: MVDP

© 2015 - 2021 Fysio IJburg
Disclaimer

Website: Voorloper.com
Ontwerp: MVDP