Wat is het Mulligan Concept?

Het Mulligan Concept is een methode om gewrichten te mobiliseren. De therapie volgens Mulligan gaat uit van ‘sporingsproblemen’ (het glijden van de gewrichten t.o.v. elkaar) in gewrichten die klachten geven tijdens het bewegen. Het doel van deze behandeling is het op een pijnloze wijze herstellen van de beweeglijkheid en functie van het gewricht. Bij manuele therapie zijn de mobilisatie technieken meestal zonder bewegingen, de fysiotherapeut voert ze uit, de patiënt ondergaat ze. Bij Mulligan technieken worden van de patiënt actieve bewegingen gevraagd, terwijl de fysiotherapeut het gewricht in een pijnvrije positie houdt. Hierdoor is snel een blijvend resultaat te behalen. De Mulligan fysiotherapeut kan vrij snel beoordelen of er sprake is van een sporingsprobleem en of het voor u een geschikte behandeloptie is.

Mulligan therapie is geschikt voor klachten aan de knie, enkel, heup, schouder, rug, arm, pols en hand.

Als u één van deze klachten heeft, laat dan een screening doen. Dat kan zonder verwijzing. Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen we hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste behandeling heeft u duidelijkheid over hoe uw behandelplan eruit zal zien.

Wilt u meer informatie of uw klacht een indicatie is voor therapie volgens Mulligan? Vraag het de Mulligan therapeut.

U kunt terecht bij:


Direct online een afspraak maken? Bel nu

FYSIO IJBURG

Eva Besnyöstraat 29
1087 KR Amsterdam
Praktijk nr. (AGB): 04-018090
020-416 02 00 / info@fysioijburg.nl

Openingstijden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord

© 2015 - 2018 Fysio IJburg | Disclaimer | Website: Voorloper.com | Ontwerp: MVDP

© 2015 - 2018 Fysio IJburg
Disclaimer

Website: Voorloper.com
Ontwerp: MVDP